Doctor Phone - Hoe werkt het?

Kies voor reparatie of verkopen

Telefoon en tablet reparatie: Bij DoctorPhone kunt u snel, vakkundig en betaalbaar uw telefoon laten repareren. Ook kunt u uw toestel verkopen voor de beste deal!

Voer de gegevens van het toestel in

Voer alle gegevens in voor de reparatie of de verkoop van het toestel. Maak een keuze uit merk, model, reparatie of eventuele schade.

Brengen, Ophalen of Verzenden

Maak een keuze of uw het toestel wilt verzenden, brengen naar een dichtsbijzijde filiaal of wilt laten ophalen door DoctorPhone.

Waterschade aan je telefoon/smartphone: wat moet je doen?

Het is de nachtmerrie van iedereen met een smartphone: waterschade! Meestal betekent dit dat je telefoon/smartphone niet meer te redden is en vervangen moet worden. Soms heb je geluk en kun jij je smartphone /iPhone/ Samsung Galaxy nog redden. Volg deze stappen om je smartphone te redden van waterschade.

Stap 1: Zet je telefoon uit

Als je telefoon/smartphone in het water heeft gelegen, is de kans groot dat deze helemaal is volgelopen met water. Want er zijn openingen genoeg: de microfoon, de ingang voor het opladen, et cetera. Zet je telefoon/smartphone daarom meteen uit om kortsluiting te voorkomen. Als je telefoon/smartphone wordt opgeladen terwijl deze met water in contact is geweest, kun je het beste een professional om hulp vragen. Stroom en water is namelijk geen veilige combinatie.

waterschade telefoon smartphone/iPhone/ Samsung Galaxy

Stap 2: Haal de simkaart eruit

Haal je simkaart eruit om verdere schade eraan te voorkomen. Dep de simkaart droog en leg hem opzij om verder te drogen. Met een beetje geluk kun je de simkaart weer in een telefoon/smartphone gebruiken.

Stap 3: Droog je telefoon

Droog nu je telefoon/smartphone, bijvoorbeeld met een zachte doek. Probeer snel zoveel mogelijk water weg te halen, zonder het in de telefoon te wrijven. Schud niet met je smartphone, anders kan het water langs belangrijke onderdelen lopen.

Een andere optie is het trucje met ongekookte rijst. Leg je telefoon in een schaal of zak ongekookte rijst. Daarmee kun je vocht onttrekken uit het toestel. Een droogmiddel is een nog beter idee. Je kunt bijvoorbeeld silicagel gebruiken, maar dat moet je maar net in huis hebben.

Draai je telefoon/smartphone ieder uur naar een andere kant. Zo blijft het overgebleven water naar beneden lopen en verlaat het uiteindelijk je telefoon.

Nog even wachten

Heb je het vocht aan het toestel/smartphone onttrokken? Dan moet je nog even wachten. Leg het toestel nog 24 uur op absorberende handdoekjes, zakdoekjes en ander papier. Check daarna hoe het toestel eruitziet. Na 24 uur kun je testen of je toestel het weer doet door hem aan te zetten.

Niet drogen met stofzuiger of föhn

Droog je telefoon/smartphone nooit met een stofzuiger of föhn. Een stofzuiger kan statische elektriciteit veroorzaken. Dat is nog schadelijker voor een telefoon dan water. Een föhn zorgt ervoor dat water nog dieper de telefoon binnendringt. En zo’n apparaat is warm, waardoor onderdelen in de telefoon kunnen smelten. Gebruik dus absoluut geen stofzuiger of föhn!

Stap 4: Niet gelukt? Laat je smartphone/iPhone/ Samsung Galaxy repareren

Hebben al deze stappen niet geholpen? Dan moet je toestel gerepareerd worden. Leg aan een DoctorPhone uit hoe de waterschade is veroorzaakt, zodat ze beter kunnen helpen. Haal je telefoon nooit zelf uit elkaar.

Ga zo snel mogelijk naar een filiaal van een professionele reparateur (zoals bijv. DoctorPhone  – kijk hier voor een vestiging bij jou in de buurt), waar ze direct kunnen starten met een waterschade behandeling /reparatie.

Klik op onderstaande link om de waterschade reparatie aan te melden

Waterschade behandeling reparatie