Doctor Phone - Hoe werkt het?

Kies voor reparatie of verkopen

Telefoon en tablet reparatie: Bij DoctorPhone kunt u snel, vakkundig en betaalbaar uw telefoon laten repareren. Ook kunt u uw toestel verkopen voor de beste deal!

Voer de gegevens van het toestel in

Voer alle gegevens in voor de reparatie of de verkoop van het toestel. Maak een keuze uit merk, model, reparatie of eventuele schade.

Brengen, Ophalen of Verzenden

Maak een keuze of uw het toestel wilt verzenden, brengen naar een dichtsbijzijde filiaal of wilt laten ophalen door DoctorPhone.

De duurzaamheid van je batterij/accu Tablet/Smartphone verlengen

De batterij van je tablet/smartphone gaat maar een beperkte tijd mee. Op een gegeven moment is het tijd om de batterij te vervangen, of de hele tablet/smartphone te vervangen. Gelukkig kun je er wel iets aan doen om de batterij van je telefoon/tablet te sparen. Met deze tips verleng je de duurzaamheid van je batterij/accu.

Zo lang gaat je batterij/accu mee

Het duurt echt wel even voordat je batterij vervangen moet worden. De meeste batterijen in smartphones/tablet gaan ongeveer tussen de 500 en de 1500 laadbeurten mee. In een smartphone/tablet  zit meestal een zogenaamde ‘lithium-ion batterij’. Dat is een krachtige batterij/accu die niet snel leegloopt.

Vroeger moest je een batterij/acuu helemaal leegmaken voordat je deze weer oplaadde. Dat moest omdat batterijen last hadden van het zogenaamde ‘geheugeneffect’. Bij een lithium-ion batterij hoeft dat niet. Daar komt nog bij dat je een smartphonebatterij honderden keren kunt laden en ontladen, voordat je merkt dat deze minder lang meegaat.

 

Tip 1: Let op de warmte

Om de duurzaamheid van je batterij/accu te verlengen, is het belangrijk dat je op de warmte van de batterij let. Voelt je toestel warm aan? Dan is het verstandig om even te wachten met laden. Laat het toestel eerst afkoelen.

Om dezelfde reden is het een slecht idee om een smartphone/tablet in een warme auto of een warme ruimte te laten liggen. Denk bijvoorbeeld aan een auto die in de volle zon staat. Je zult zien dat de batterij dan sneller leegloopt.

 

Tip 2: Niet van 100 naar 0 procent (en andersom)

Het is niet goed voor een lithium-ion batterij/accu om deze helemaal op te gebruiken. Zorg ervoor dat je altijd een beetje power over hebt. Anders gaat je batterij minder lang mee. Laad je smartphone bijvoorbeeld op bij 20%. Dit is op een iPhone het moment dat je een melding krijgt dat de batterij bijna leeg is. Die melding krijg je om deze reden.

Helemaal je batterij opladen naar 100% is ook geen goed idee. Dit verkort de levensduur van de batterij van je smartphone. Opladen tot 80 procent is een beter idee. Dat houdt ook in dat je het toestel beter niet ‘s nachts aan de lader kunt laten. Dat is sowieso geen goed idee, in verband met brandgevaar.

Tip 3: Laad de batterij tot de helft op

Leg je de smartphone voor een langere tijd weg? Zorg er dan voor dat je batterij nog wel is opgeladen. Laad deze voor ongeveer de helft op. Zo voorkom je dat de batterij aan kracht verliest, of nog erger, onbruikbaar wordt.

Tip 4: Laad alleen op met de bijbehorende oplader

Als je je telefoon oplaadt, kun je dit het best doen met de bijbehorende oplader. Je krijgt bij aanschaf van een smartphone altijd een kabeltje en een oplader van de fabrikant. Je kunt beter geen goedkope kabeltjes en opladers gebruiken, omdat je hiermee de batterij kunt beschadigen.

De originele oplader en kabel zorgen ervoor dat je smartphone op de juiste manier wordt opgeladen. Dat is in het algemeen ook veiliger: er zijn verhalen bekend van telefoons die ontploften omdat ze met een namaak-oplader werden opgeladen.

Kun je de batterij vervangen?

Je kunt bij alle toestellen de batterij laten vervangen. Reparatiewinkels zoals DoctorPhone kunnen dit vaak voor je doen. De kosten zijn afhankelijk van de type en model van je smartphone of tablet

Wat we je meteen afraden, is zelf een nieuwe batterij in je telefoon proberen te zetten. Bij de toestellen van vroeger maakte je simpelweg je telefoon open en zette je er een nieuwe batterij in. Tegenwoordig zitten veel smartphones/tablet  wat ingewikkelder in elkaar. Je kunt de vervanging van een batterij echt het best door een professional reparateur zoals bijv. DoctoPhone laten doen.

Kijk hier voor een vestiging bij jou in de buurt